in

Šašlykai, kurie visada pavyksta

Kiaulienos šašlykai

saslykai

Jei dar nesate BBQ profas, šis kiaulienos šašlykų ruošimo būdas leis pasijusti juo.

Geriausia tinka kiaulienos sprandinė, nors galima naudoti ir kiaulienos kumpį.
Vienam žmogui reikėtų apie 450-500 g mėsos.

Marinatui reikia: svogūnų, druskos, pipirų, raudonosios paprikos, mineralinio vandens.

– Svogūnus supjaustom – 1kg mėsos reikia 3 didelių svogūnų

– Prieskoniai: 2 dalys (šaukštai) smulkios druskos, 1 dalis (šaukštas) maltų juodųjų pipirų, 1 dalis (šaukštas) maltos raudonosios paprikos. Galite papildomai pridėti tai, kas jums patinka (česnakas, kmynai, kvepiantieji pipirai …)
Vietoj viso to galite paprasčiausiai naudoti mėsos prieskonius, kur visa tai jau yra sumaišyta.

Supjaustom mėsą abrikoso dydžio gabaliukais.
Į puodą dedam sluoksnį supjaustytų svogūnų, mėsos sluoksnį, apiberiame paruoštais mėsos prieskoniais. Prieskonių – 1 kg mėsos reikėtų kokių 2 valgomųjų šaukštų. Po to viską gerai suminkome. Jei ruošiame daug mėsos, tai mėsą patogiau ruošti dalimis, o po to visą sumaišyti.
saslykai
Taip paruoštą mėsą dedame į šaldytuvą marinuotis nakčiai.

2-3 val. prieš kepant šašlykus arba tiesiog prieš užkuriant kepsninę, reikia ant šašlykų užpilti mineralinio vandens (geriausiai tinka „Vytautas“, bet galite bandyti ir su kitokiu) ir juos medine mentele sumaišyti.
saslykai su vytautu
Tada iškepti šašlykai bus sultingi ir minkšti.

Suverkite šašlykus ant iešmų taip, kad tarp mėsos gabalų nebūtų tarpų.
saslykai
Šašlykus geriau neperkepti.
saslykai
Jei norite sužinoti ar jau šašlykai iškepę, atsipjaukite gabalėlį nuo didžiausio mažiausiai apkepusio gabaliuko.
saslyku kepimas

Skanaus. Pakomentuokite kaip pavyko.

Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Loading…

Uraganas Maskvoje nuplėšia stogą

VYŠNIOS – Nesvarbu