in , ,

Kaip pasirinkti tinkamą kavinę

Jei Jūs ketinate išsirinkti kavinę, kurioje žadate nuolat gerti kavą, nesvarbu kokią, Espresso, Ristretto, Caffè lungo, Caffè americano, Macchiato, Cappuccino, Caffè latte, Latte macchiato, Caffè corretto, darykite kaip tai daro italai.

Tiesiog pirmiausia užsisakykite puodelį espresso kavos. Visos kokybiškai ruošiamos kavos pagrindas yra espresso. Šioje kavoje atsiskleidžia geriausios aromato savybės. Paruošus puodelį espresso, iš jo galima pagaminti visas kitas: Caffè lungo, Caffè americano, Macchiato, Cappuccino, Caffè latte, Latte macchiato, Caffè corretto ir tt.

Gerai paruošta espresso turi būti:

  1. Su švelniai karamelinės spalvos puta (crema). Kuo puta tirštesnė ir storesnė, tuo kavos kokybė geresnė. Atlikite “cukraus” testą: užpilkite šiek tiek cukraus ant putos. Cukrus turi išsilaikyti mažų mažiausiai 2-3 sekundes.
  2. Gerai paruošta espresso kava neturėtų būti nei karti, nei rūgšti. Ji turi būti šiek tiek saldoka. Italai sako – tai kaip “mamos pienas”.
  3. Ryškus rūgštus ar kartus kavos skonis rodo, kad kava buvo prastai paruošta: prastos kavos pupelės, nešvarus kavos aparatas, blogai sureguliuotas kavos pupelių malimo įrenginys, blogas kavos ruošimas. Dažnoje kavinėje Lietuvoje yra visos šios priežastys. Ne veltui Italijoje kavinėje paruošta kava yra kartais gardesnė, o dabar ir net pigesnė.
  4. Jei paversite espresso puodelį ant šono, pro tirštą crema putą neturėtų pasimatyti juoda kava.

Visi šie reikalavimai espresso kavai yra be galo svarbūs. Jei bent vienas nėra išpildytas, reiškia Jūs geriate ne espresso, o kažkokį kavos gėralą, o į tokią kavinę nuėjus geriau gerti arbatą.

Taip turėtų atrodyti espreso. Jis turėtų būti padarytas per 25-30 sekundžių. Jei greičiau ar lėčiau – tai rodo, kad kažkas nėra gerai (prasta kava, blogas malimas, prastas, nešvarus kavos aparatas ir tt.)

Mes pradėsime projektą “Kavinės”. Jo tikslas surasti kavines Lietuvoje, kur galima būtų nusivesti italus pasivaišinti kavos.

Jei Jūs galite įkelti espresso nuotraukų iš aplankytų kavinių su Jūsų įvertinimu – būtų puiku. Tokiu būdu galėtume išsirinkti kavines, kur verta nueiti.

Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Loading…

0

Comments

0 comments

Espresso

0:21

Kodėl geriame prastą kavą?