in ,

Espresso

Espresso

Espresso – visų kavų pagrindas

Visos kokybiškai ruošiamos kavos pagrindas yra espresso. Šioje kavoje atsiskleidžia geriausios aromato savybės. Paruošus puodelį espresso, iš jo galima pagaminti visas kitas: Caffè lungo, Caffè americano, Macchiato, Cappuccino, Caffè latte, Latte macchiato, Caffè corretto ir tt.

Gerai paruošta espresso yra su švelniai karamelinės spalvos puta. Kuo puta tirštesnė ir storesnė, tuo kavos kokybė geresnė.

Espresso – itališkos kilmės kava, gaminama išspaudžiant arba priverčiant nedidelį kiekį beveik verdančio vandens prabėgti per smulkiai sumaltas kavos pupeles. Paprastai espresso yra tirštesnė už kavas, gaminamas kitais būdais. Espresso turi didesnę ištirpusių dalelių koncentraciją ir ant jos yra crema (putų, kurių konsistencija yra kreminė).

Dėl kavos gamybos proceso, skonis ir cheminės medžiagos tipiškame puodelyje espresso yra labai koncentruotos.

Espresso turi daugiau kofeino viename tūrio kiekyje nei dauguma kavos gėrimų, bet kadangi įprastas patiekalų dydis yra daug mažesnis, bendras kofeino kiekis yra mažesnis nei kitais būdais ruožtos kavos.

Espresso ruošimo technologija

86–90 °C temperatūros vanduo 8−10 atmosferų slėgiu sunkiamas per sumaltas supresuotas kavos pupeles. Espresso kavai paruošti dažnai naudojami ypatingi kavos mišiniai – dažniausiai iš arabikos kavos pupelių. Kuo smulkiau sumalta kava, tuo lėčiau vanduo per ją sunkiasi, dėl to iš smulkiau maltų kavos pupelių gėrimas sodresnis, kvapnesnis. Jei sumalta stambiau – gėrimas bus silpnesnio skonio ir kvapo.

“Espresso” ruošiamas 1:2 (kavos:vandens) santykiu iš 7-9 gr. kavos pupelių, išsunkiant per 25-30s, pagaminama 30gr. (35 ml.) gėrimo.

Espresso, Ristretto, Caffè lungo, Caffè americano, Macchiato, Cappuccino, Caffè latte, Latte macchiato, Caffè corretto

Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Loading…

0

Comments

0 comments

VASARA – viskas bus gerai

Kaip pasirinkti tinkamą kavinę